Home Branches Industrie: maatwerk voor brandveiligheid

Industrie: maatwerk voor brandveiligheid

Brandveiligheid in industriële gebouwen is complex. Dat weet u als ondernemer waarschijnlijk maar al te goed. Want natuurlijk wilt u de risico’s op brand zoveel mogelijk beperken, maar daarnaast moet het werk vooral ongestoord door kunnen gaan. De balans vinden tussen productie en preventie, daar gaat het om. En daarin is BJH Safety Services al vijftien jaar gespecialiseerd. Wij leveren altijd maatwerk, want standaardoplossingen bestaan nauwelijks in deze branche.

Bedrijfsschade als belangrijke risicofactor

Brand in uw bedrijfspand is een serieuze bedreiging voor de continuïteit van uw onderneming en de veiligheid van uw medewerkers. Steeds vaker stellen verzekeraars van bedrijfspanden aanvullende eisen aan de manier waarop brandveiligheid is geregeld. Wist u dat brandweereenheden nog maar zelden industriepanden binnengaan voor het bluswerk? Vaak wordt de keuze gemaakt voor het (gecontroleerd) laten uitbranden van brandcompartimenten of complete gebouwen. Als gespecialiseerd en ervaren brandveiligheidsadviseur staan wij u graag terzijde om, samen met bijvoorbeeld uw verzekeraar, de risico’s en mogelijkheden af te wegen. Daarom wordt vroege detectie, beheersing en doven van brand steeds urgenter. Want voor u het weet, staat uw productie maanden stil, met grote financiële gevolgen.

Samen met u aan de slag

  • Een gedegen dossieronderzoek;
  • Wettelijke voorschriften;
  • Vaststellen van specifieke wensen en eisen van u en andere belanghebbenden;
  • Indien nodig: ontwikkeling van alternatieve (niet-standaard) brandveiligheidsconcepten;
  • Herstel van, of nieuwe maatregelen;
  • Uitstippelen van beleid en borging in de organisatie.

Brandrisico’s de baas worden?

Wilt u de brandbeveiliging van uw productieproces én van uw mensen in handen leggen van een ervaren partij? BJH Safety Services werkt in opdracht van zowel eigenaren als gebruikers van industrieel vastgoed, zoals een aantal gebouwen van PropertyView en Klemko Techniek.

Referenties: HUSA Logistics, PropertyView, Klemko techniek en Albert van Zoonen

Onze klanten