Home BJH Installatietechniek levert brandmeldsysteem Innovation Powerhouse in Eindhoven

BJH Installatietechniek levert brandmeldsysteem Innovation Powerhouse in Eindhoven

by bjh

In de voormalige energiecentrale op Strijp-T in Eindhoven is gedurende 2017 het bedrijfsverzamelgebouw Innovation Powerhouse gerealiseerd. Het gebouw zal dienst gaan doen als uitvalsbasis voor ontwerpbureau VanBerlo en tientallen andere creatieve bedrijven.

Tijdens een grondige renovatie is asbest verwijderd, zijn tussenwanden geplaatst, vloeren gestort en extra ramen geplaatst om licht in het gebouw te brengen. Oorspronkelijke betonstructuren en het oude metselwerk zijn in stand gehouden, toevoegingen bouwen voort op de bestaande vormentaal. De combinatie van denken, doen en maken komt terug in de drie lagen van het gebouw, dit is zichtbaar in de architectuur en de functies die aan de verschillende ruimtes worden toegewezen.

Innovation Powerhouse is in opdracht van Wijnen Installatietechniek door BJH Installatietechniek voorzien van een automatisch brandmeld- en ontruimingssysteem van Dräger. Mede hierdoor voldoet het oorspronkelijk in 1953 opgeleverde gebouw aan de brandveiligheidseisen van het huidige tijdperk (Bouwbesluit 2012). De projectuitvoering is deels gedurende de ontwerpfase van de binnenruimtes uitgevoerd, waardoor goede samenwerking tussen de betrokken partijen essentieel was om tot een goed eindresultaat en functioneel systeem te komen.


Impressie van de voorzijde van Innovation Powerhouse. © Atelier van Berlo